OSAKARIK

Haitalliset vieraslajit kuriin Marine Le Penin opeilla

Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla oli tänään juttu kiusallisista vieraista, jotka valtaavat vimmalla elintilaa, syrjäyttävät alkuperäisiä lajeja, levittävät tauteja ja aiheuttavat taloudellisia vahinkoja. EU:n vaaralliseksi luokittelemia vieraslajeja ei saa tuoda maahan, kasvattaa, myydä tai päästää ympäristöön. 

Mielestäni uhkaa aiheuttavien listan kärkipäässä eivät ole täplärapu, majavankaali tai jättiputki, vaan perussavolaisten eniten pelkäämä Kuopion torilla kalakukkoja kaupitteleva vierastyöläinen. Lehden mukaan luontoon päässeiden karkulaisten hävittäminen on paikoin mahdotonta. Vieraslajeja ei saa myöskään kylvää tai istuttaa.

Kirjoitus on kopioitu Ranskan presidenttiehdokas Marine Le Penin muistiosta muutamia sanoja vaihtamalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Muualta maailmasta tulleet valtavat tuulivoimalat kuuluvat ilman muuta tämän vieraslaji listan kärkeen. Tuhovaikutus on totaalinen mihin vaan se pääsee levittäytymään. Se syrjäyttää eläimet ja ihmiset kauemmas valloittamiltaan alueilta. Se vaatii pohjattoman suuret tukiaiset veronmaksajilta, nostaa sähkön hinnan pois köyhien ulottuvilta jne..

Se on pysäytettävä ensimmäiseksi, sen jälkeen on varmistauduttava ettei vastaavia korruption saastuttamia päätöksiä hyväksytä poliitikoilta. Viranomaiset takaisin koulunpenkille oppimaan mitä tarkoittaa se varovaisuusperiaate ja selvilläolovelvollisuus jne..

Olli Kankaanpää

Tuulivoimalat ovat Saksan lahja maailmalle, sähkö maksaa siellä sen mukaisesti, eli paljon.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Monikulttuurisuudessahan kannibalismikin on makuasia, mutta tällä erää kuitenkin minun makuaistini mukaan oli vähän huonomakuinen juttu sinulta Olli. Olisi ehkä kaivannut enempi kaksimielisyyttä?
Kerta ei minua haittaa, vaan vähän pelkään ylläripylläriä ja sitten ei metallurgisen hohdokkaita juttujasi näkyisikään.

Olli Kankaanpää

Olen vain puoliksi savolainen ja totuus löytyy itse kunkin korvista. Sudeettisavolaisten juttuja ei kannata ottaa haudanvakavasti ja sarkasmi on taitolaji.

Olli Kankaanpää

Ja lisäksi Paavo Väyrynen pitäisi ottaa suojelukohteeksi, Sipilä on näyttänyt jo monta monon kuvaa.

Toimituksen poiminnat