OSAKARIK

Laura Huhtasaari, syntyikö ihmiskunta 3000 vai peräti 5000 vuotta sitten?

Minulla on tapana kyseenalaistaa tieteen uusimmat väitteet kuten hyvään kulttuuriin kuuluu. Oletko Laura saanut joitakin vertaisarviointeja tieteellisissä julkaisuissa siitä, että minä olen Aatamin poika ja äitini on Eeva?

On erittäin huolestuttavaa, että mahdollisesti tuleva ministeri tai hänen edustajansa on pienessä pöllyssä tai muuten vaan pierussa ja kannattaa kreationismiä. Tähän on tultu ja häpeän tätä kansainvälisessä tiedeyhteisössä, toisaalta olet kuten Donald Trump, totuutta voi aina venyttää.

Taidat olla puolueellesi rasite ja viherpiipertäjät juoksevat jo ohi. Joensuun Jormia on liian vähän liikkeellä, ainakin mielestäsi. Onko sinun tarinoitasi luettu uskon vahvistamiseksi vai onko tyydytty vain Grimmin satuihin?  Grimmin sadutkin kuvaavat reaalimaailmaa paremmin kuin sinun uskosi.

Päätöksien pitää perustua tosi- eikä uskon asioihin, inhimillisyyttä tietenkään unohtamatta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Sitä saa mitä tilaa, eli Laura Huhtasaaren. Unohda Darvinismi, Laurakaan ei kaikesta huolimatta ole syntynyt kehityskelpoiseksi, mutta täyttää Somen.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Uskon itse, että nykyihmisen aikakausi on alkanut joskus 4000-6000 vuotta sitten, ja että polveudumme loppujen lopuksi yhdestä ja samasta ihmisparista (Aadam ja Eeva).

Evoluutioteoria ei todista mitään lajien synnystä, pelkästään niiden kehityksestä, siis siitä, että luonnonvalinta suosii tietyn tyyppisiä yksilöitä.

Myöskin teoria maailman synnystä (big bang) voi olla yhteneväinen Raamatun luomiskertomuksen kanssa. Siinä kerrotaan, että Jumala loi. Ihan hyvin Jumala saattoi luoda big bangin kautta maailman.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

En tiedä, mutta joku valmisti viiniä jo 7000 vuotta sitten ja Euroopan alueellakin 5000 vuotta sitten. Kukahan lienee ollut? Tämä oli vain viiniä koskeva tieto. Muita hommeleita on tehty paljon kauemmin.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Leijuivatko esim. Australian aboriginaalit 35 000 vuotta sitten jossain toisessa ulottuvuudessa siihen asti kunnes nykyinen maailma luotiin ja heille saatiin vihdoin oma alue tästä uudesta maailmasta? Jori voitko valaista meitä?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Perustavaa laatua oleva kysymys onkin se, kuka loi Jumalan?

Jokainen uskontoa koskeva kysymys luo aina vain uusia kysymyksiä.

Nykyinen uskontokäsitys ei välttämättä ole täysin väärä. Aatami ja Eeva ovat eittämättä olleet olemassa, mutta eivät välttämättä siinä muodossa, missä raamattu heidät esittää.

Se kuuluisa joku näpelöi menneisyydessä valittujen apinoiden geenejä saaden lopputuloksena aikaan monta erilaista ihmistyyppiä, joista tunnetuimmat ovat nykyihminen ja neanderthalinihminen.

Vain nykyihminen selvisi evoluution myllerryksestä.

Evoluutio ei selitä itsessään ihmisen syntyä. Mikään muu eliömuoto ei ole kehittynyt samalla tavalla tai samaan suuntaan kuin ihminen. Ihminen ei ole luonnollisesti kehittynyt, vaan on kehitetty keinotekoisesti geenejä muokkaamalla. Aikaa tähän on toki kulunut hieman enemmän kuin Kostiaisen mainitsemat 4-6000 vuotta. Niihin aikoihin on tehty ensimmäiset kirjalliset merkinnät jumalien olemassaolosta.

Ihmiselle löytyy taatusti jostain luoja, joka loi ihmisen omaksi kuvakseen. Mutta kuka tai mikä loi luojat?

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Geenimuokkauksella tehdään ihmeitä ja jotkut syyttävät ihmeestä avaruusolentoja.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

En jaksa uskoa, että ihmisen geenejä olisi muokannut esim. jokin dinosaurus.

Toisaalta jos miettii asiaa siltä kantilta, että jos esi-ihmiset olisivat olleet seksuaalisuudeltaan samanlaisia kuin nykyihmiset, niin jokin apina on saattanut antautua vaikkapa T-Rexille sillä tavalla ja näin ihmisen geenit ovat saaneet alkunsa.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Jumalan loi ihminen omaksi kuvakseen, sehän nyt on selvä juttu.

Jarmo Halttu

Heh. Kyllä se oli ihminen joka sen jumalan keksi sekä loi.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #29

Sen takia koko teologia on vain ihmisen omituisuuden historian tutkintaa, ei mitenkään halventavasti. koska itsekin olen ihminen ja olen huomannut aikoja sitten ihmisen toiminnan vajavuuden sekä kertakaikkisen omituisuuden. (Kevyen humoristisella otteella olevinaan jotain syvällisyyttä sisältäen...)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Viitannet alieneihin? Kysymys luojien luojista ajaa "elämäongelman" sellaisen horisontin taakse jonne ei näe. Miten geenien näpelöinti näkyy geenipoolissamme, voidaanko näpelöinti kaivaa "datasta" esiin? Tiedämme kehoistamme toistaiseksi melko, melko yllättävän vähän >>> https://tekniikanmaailma.fi/tiede/tutkijoiden-ylla...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Juutalaiset elävä vuotta 5777, , lokakuussa vuosi vaihtuu, sitten he elävät vuotta 5778. Näin se on mennyt juutalaisilla jo 5777 vuotta.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

On se kumma; nyt täytyy lausua trumpismi: Miten on mahdollista, että kirkon kirjojen mukaan 3500 vuotta sitten eläneet esivanhempani syntyivät ennen maailman luomista?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Arkkipiispa Usherin (1581-1656) laskelmien mukaan maailma on 6000 vuotta vanha. Hän vertasi Raamatun tapahtumia tunnettuihin historian tapahtumiin ja sai tuon luvun. Laskelmat ennen vedenpaisumusta ovat epätarkkoja, koska tunnetut historiantapahtumat joihin aikajanaa olisi voinut verrata puuttuivat. Mutta muuten, myös nykyisen historiantutkimuksen valossa, Usherin laskelmat vedenpaisumuksen jälkeiseltä ajalta ovat tarkkoja.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Piispa Ussherin erittäin tarkkojen laskelmien mukaan vedenpaisumus ajoittui niihin vuosiin, jolloin Egyptissä rakennettiin pyramideja.

Eivät vaan Egyptissä huomanneet koko asiaa.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Egyptiläiset eivät vain tienneet olevansa olemattomia.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #14

Tai ehkä egyptiläinen snorkkeliteknologia mahdollisti rakennustöiden sujuvuuden veden allakin niin hyvin, ettei Egyptin historiankirjoituksessa (joka siis ulottuu pitkälle aikaan ennen väitettyä vedenpaisumusta) mitään globaalia tulvaa tarvinnut edes mainita.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #15

Olihan muinaisilla egyptiläisillä käytössään myös sähkövalo, mikäli tulkitsemme oikein hieroglyfejä ja ufologeja.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #15

Ehkäpä pyramidien salaisuus onkin vedenpaisumuksessa. Vedessähän kaikki tuntuu kevyemmältä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #15

Nyt Riipinen erehdyt. Raamatun mukaan kaikki muut ihmiset, paitsi Nooa ja hänen kolme poikaansa vaimoineen, kuolivat.

Egyptiläiset siis kuolivat 4444 vuotta sitten. Pyramidit jäivät siis kesken. Mutta ei onneksi pysyvästi, sillä 302 vuotta myöhemmin egyptiläiset olivat uudelleen eronneet juutalaisista omaksi kansakseen ja pistivät uudelleen pyramidien rakennustalkoita. Tällä kertaa auttamassa olivat myös juutalaiset, jotka oli alistettu egyptiläisten orjiksi.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Oluttakin osattiin valmistaa jo ennen kuin universumi luotiin: Chemical tests of ancient pottery jars reveal that beer was produced as far back as about 7,000 years ago in what is today Iran.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Totta, ja perinne jatkuu myös Iisalmessa. Tapulikaupungin kantakapakkaani Nuorta Messipoikaakin hallinnoivat iranilaiset. Ei ole polvi pojasta huonontunut.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jollainhan Jumalan piti aikaansa kuluttaa, kun vielä ei ollut edes sitä autiota ja tyhjää maatakaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Usherin laskelmat ovat varsin tarkkoja. Raamatun mukaan luomisesta tähän päivään on melko tarkasti 6 100 vuotta.

Laskelmat ennen vedenpaisumusta eivät suinkaan ole epätarkkoja. Raamattu kertoo täsmälleen, että luomisesta vedenpaisumukseen on kulunut 1 656 vuotta. Vedenpaisumus tapahtui siis 4444 vuotta sitten. *

Egyptiläiset erkanivat Aatamin kansasta rivakasti, tuhannessa vuodessa oli eronnut erillinen egyptin kansa. Egyptiläiset rakensivat ensimmäisiä pyramidejaan 2 600 eKr, 4 600 vuotta sitten.

Sitten tuli vedenpaisumus, joka tappoi kaikki muut paitsi Nooan ja hänen perheensä. Mukaan lukien nuo kaikki egyptiläiset. Raamatun mukaan 302 vuotta vedenpaisumuksen jälkeen Abrahamin vaimo Sarai antoi miehelleen Abrahamille vaimoksi egyptiläisen orjansa.

Ensin nuo egyptiläiset olivat Aatamin ja Eevan jälkeläisistä kehkeytyneet omaksi kansakseen ja rakentelivat pyramidejaan vajaan 11 juutalaissukupolven aikana * ja sitten vedenpaisumuksen jälkeen niitä syntyi uudelleen juutalaisista juurista sinne Egyptiin uudelleen. Tällä kertaa Egyptin kansa syntyi 302 vuodessa sen jälkeen, kun maan päällä oli ollut vain Nooa ja Nooan kolme poikaa vaimoineen.

Raamattu on vuosilukujen suhteen kovin tarkka. Ja ajanjakso Aatamista siihen, että juutalaiset ajautuivat Egyptin orjuuteen kesti kokonaisuudessaan vain 1984 vuotta. Tuolla välin on ollut ainoastaan 21 sukupolvea, laskelman virhemahdollisuus on enintään 19 vuotta.

* Juutalaismiehet tulivat ennen vedenpaisumusta varsin hitaasti sukukypsiksi. Raamatussa mainitut miehet saivat ensimmäisen lapsensa keskimäärin 150,5 vuoden iässä. Aatamista Nooaan on 11 sukupolvea, ja aikaa oli kulunut siis 1056 vuotta. Nooa sai ensimmäisen lapsensa vasta 500 vuotiaana, ja samana vuonna kuin Nooa täytti 600 vuotta, alkoi vedenpaisumus.
Vedenpaisumuksen jälkeen sukupolvet seurasivat toistaan tiheämmin. Miehet saivat kuopuksensa vedenpaisumuksen jälkeen keskimäärin 33,5-vuotiaina.

PS. Minulta on turha kysyä, miten nuo miehet pysyivät ylipäätään hengissä satoja vuosia tai miksi he saivat lapsensa usein yli satavuotiaina. Tuollaiset tulkinnat vaativat syvempää ihmiselon tuntemusta.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Suoisttelen lämpimästi tätä Yuval Hararin kirjaa " Sapiens. Ihmisen lyhyt historia".

http://www.hs.fi/tiede/art-2000002891769.html

Pidän itseäni ´normipäisenä´ ihmisenä ( kuten kai jokainen meistä) ; mutta luen nyt tuota kirjaa kolmannen kerran peräkkäin : siinä ei ole mitään vaikeita ´sivistyssanoja´ tai vastaavaa . Teksti -ainakin minulle on ´tajunnan räjäyttävää´ ...erikoisesti tuon "kognitiivisen vallankumouksen" - eli miten ihminen ( homo heimoon kuuluva apina) jossain historian käänteessä `muuttui ihmiseksi´- sisäistäminen on ´työlästä´, mutta avartavaa....

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kirja saattaa jopa olla jonkun täysipäisen kirjoittama, toivoakseni.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

En minäkään usko kreationismiin mutta ei sitä voi myöskään tieteen avulla kumota. Yksinkertainen argumentti kreationismin puolesta on, että samalla kun maailma polkaistiin käyntiin luotiin myös kaikki näkyvissä oleva historia.

Itse asiassa meidän on turha miettiä näitä asioita, koska emme voi mitenkään todistaa, että meillä on vapaa tahto. Tällöin emme tiedä, että onko pohdiskelumme luonnonlakien tai jonkin yliluonnollisen jumalan määräämää vai olemmeko todella koko maailmankaikkeuden yläpuolella olevia "jumalaisia" olentoja.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kaikki on mahdollista, mutta minä en väitä tietäväni.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Itse en luottaisi keinotekoisena (luotuna) etteikö päissämme olisi joku takaportti, tahi kenen aatoksia aattelen. Mutta näin luomutuotteenakaan emme voi tahtoa mitä tahdomme. Ehkä mm. uskonnot antoivat tahtomattaan idean miksi (lajin) pitäisi tulla jos haluaa olla kuolematon, ns. jumaliksi, ei yhtään vähemmiksi ;O Tahtoo ei tahdo, vain elämällä on merkitystä. Sikäli tavallisen pyhä asia, Elämä. Menee kategoriaan "ehdottomasti suojeltava ja vaalittava" ;O

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jos kaikki on mahdollista niin kukaan ei tiedä mikä on totta. Vaadit kuitenkin totuutta;) .

"Päätöksien pitää perustua tosi- eikä uskon asioihin, inhimillisyyttä tietenkään unohtamatta."

Jos taas uskot että joku on totta, niin onko just sun usko se oikea ja Lauran väärä. Uskot kyllä melko vahvasti kun pystyt pilkkaamaan niitä jotka ei usko ihan samoihin uskomuksiin.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Yritetään löytää totuus tieteessä tällä hetkellä todennetuista faktoista. Tieteellinen työ on päättymätöntä ja utelias löytää yleensä aina jotakin uutta. Säieteoria, useammat ulottuvuudet, kvanttimekaniikka ja gravitaatio ovat asioita joita ei vielä osata liittää toisiinsa yhtenäisteorialla. Ehkä sielunkin olemassaolo tulee joskus todistettua.

Käyttäjän LauraHuhtasaari kuva
Laura Huhtasaari

Politiikan keskiössä ei ole teologinen debatti. Politiikalla kylläkin vaikutetaan ja ylläpidetään uskonnonvapautta.

Tiedettä ja uskoa ei kannata sekoittaa keskenään, koska tiede perustuu naturalismille ja se korjaa itseään. Usko perustuu uskolle, Jumalan olemassaoloa ei tieteellä koskaan tulla todistamaan.

Mukavaa syksyä ja kunnioittakaamme toistemme vakaumuksia.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Tottakai kunnioitan vakaumustasi ja oikeutta mielipiteeseesi, se on länsimaisen demokratian elinehto. Äläkä ota juttujani liian vakavasti, koska minulla on tapana kärjistää. Myös sinulle Hyvää alkavaa syksyä.

Jukka-Pekka Jauhiainen

Maailman vanhin elossa oleva puu on yli 5000 vuotta vanha ja puiden vuosirenkaita voidaan laskea yli 11 000 vuoden päähän. Jo tämä pelkästään todistaa että raamattu on satua. Maa on paljon vanhempi kuin raamatussa kerrotaan eikä esim. Nooan arkkia eikä maailmanlaajuista tulvaa ole koskaan tapahtunut.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Välimeren kannas sortui aikoinaan ja seurauksena oli vain paikallinen vedenpaisumus.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Eikös tuo Välimeren kantaan sortumisen ajankohta sijoitu aika hyvin yhteen Usherin laskelimen ja Nooan vedenpaisumuksen kanssa, eli pronssikauteen (4000 vuotta sitten). Raamattu myös hyvin selkeästi sanoo, että kyseessä oli pronssikauden tapahtuma. Ehkä Nooa hieman liioitteli vedenpaisumuksen määrää, mutta muuten melko tarkka kuvaus ajan tapahtumista.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #38

Hieman liioitteli... mitäs nyt tapahtui sille vuorten peittymiselle ja arkin ulkopuolisten eläinten ja ihmisten kuolemalle? Mitäs se Jahve ylipäätään teki koko tulvalla, jos ihmiskuntaa ei niitä arkkiin sijoitettuja 8 henkeä lukuunottamatta hukutettu?

Ei, kuulepas nyt ihan aikuisten oikeasti: Raamatussa kuvattu tulva on Gilgameshista pöllitty ja toiseen ympäristöön sijoitettu tarina, jolla ei ole mitään muuta yhtymäkohtaa todellisuuteen kuin nuo esikuvina mahdollisesti toimineet pienemmät tulvat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Eiköhän tuossa ole olennaisempaa ennakkotiedon, riittävän suuren aluksen rakentamisen ja kaikkien eläinlajien alukseen keräämisen paikkaansapitävyys, kuin vedenpaisumuksen laajuus.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #40

Niin, tai ehkäpä oikeasti olennaisinta on sen ymmärtäminen, että tarina on sepite.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #40

Nooa saattoi liioitella myös eläinlajien määrää, tai sitten tarina on parantunut kerrottaessa ennen kuin Mooses kirjoitti sen muistiin. Ehkä Nooa otti mukaansa vain kotieläimet.

Se, että tarina on epätarkka ei tarkoita sitä, että se on epätosi.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #46

Tarina on tosiaan hieman epätarkka ja kenties paikoin jopa aavistuksen vaikeasti selitettävissä:

http://www.talkorigins.org/faqs/faq-noahs-ark.html

Paljon muitakin kysymyksiä jää vastaamatta, mutta tuskinpa niilläkään kunnon kristitylle on väliä. Ei se mitään, ilman muutahan me kaikki uskomme, että Nooa eli 950-vuotiaaksi, koska sanassa niin sanotaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #47

Uskomme myös sen, että Nooa sai esikoisensa 500-vuotiaana, sata vuotta ennen vedenpaisumusta.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #46

Eikös Nooa ollut kova kännäämään. Ehkä nämä vedenpaisumusjutut selittyvät sillä. Sopivassa humalassa kerrottuna mikä tahansa pikkutulva voi saada raamatulliset mitat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #66

Kuusisataa vuotiaana myös dementian luulisi vaivanneen. Voi olla, että kaverilla oli kaksi kiliä veneessä mökkirannassa ja siellä odotellut veden nousemista. Hänen muistinsa mukaan kaikki muut kuolivat. Paitsi tuo hiton eukko ja nuo hulttiopojat!

Jukka-Pekka Jauhiainen Vastaus kommenttiin #46

raamatussahan eläinten määräkin vähän vaihtelee. Jos Mooses kirjoitti mooseksen kirjat, niin kirjoittiko hän myös kohdan missä Mooses kuolee? Tosiasiassa Moosesta tuskin on edes ollut olemassa. Eipä juutalaisten 40 vuotisesta aavikkovaelluksestakaan ole löytynyt minkäänlaisia todisteita...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minultahan ei kysytty, mutta uskoisin tuon lukeman 5000 vuotta olevan lähempänä oikeaa. Saa olla erimieltäkin.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Olet oikeassa. Tosin ajankohdan virhe korjaantui edelleenkin aika marginaalisesti.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

5000 vuotta mistä? Nyt on käytävä kantapaikassa, joten hetkinen sanoi Putkinen, korjaan Putkonen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos Huhtasaaresta tulisi Suomen presidentti, niin mitä se käytännössä tarkoittaisi?

Olisiko Suomi silloin äärikansallismielinen, ääri-arvokonservatiivinen ja äärirasistinen, vai olisiko Suomi äärifundamentalistinen maa jossa koulussa ei opetettaisi kehitysoppia, eikä evoluutioteoriaa, vaan raamatun luomisoppi olisi se oppi, mitä koulussa wirallisesti lapsille opetettaisiin.

Juha Hämäläinen

Ei kai Suomesta sentään Turkkia tule, vaikka Huhtasaari olisi presidentti.

Turkin uusi pasha ja uusottomanian sheikki Erdo-kaani on kieltänyt Darwinista puhumisen ja korvannut sen jihad-tiedolla.....Mutta heillä onkin kirkko ja valtio erotettu toisistaan!

Suomessa on kirkko valtion suojeluksessa, joten ei hätää! Ei meillä vielä noitarovioita sytytetä, eikä darvinistejä kerätä säilöön uudelleenkoulutusta tai keirrätystä varten, kuten Turkissa on suunnitteilla

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hassua sinällään, että Turkissa pannaan toimeen nyt kaikki se, mitä kristityt panivat toimeen 300 vuotta sitten.

Mutta eikö sinusta tunnu siltä, että nämä kreationistit ovat raikas tuulahdus tuolta kultaiselta keskiajalta?

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Ensinnäkin presidentti ei voi enää kävellä eduskunnan ylitse, toiseksi Suomessa on liian vahvat instituutiot myös Huhtasaarelle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

HARVINAINEN FOSSIILILÖYTÖ:
- COLORADOSTA LÖYTYI 66 MILJOONAA VUOTTA VANHA KALLO
Keskiviikko 30.8.2017

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Se olen varmaankin minä. Valonnopeudella on lennetty jo riittävästi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Täältä löytyy tietoa aiheesta ihan suomeksi:

http://www.taustaa.fi/

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Kimmo Pälikkö on ihan osaava postikorttimaalari, mutta tietokirjailijaksi hän on kovin luova.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hän käyttää kirjoituksissaan asiallista lähdemateriaalia.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #55

Osittain, ei aina - eikä auta. Hän onnistuu kirjoittamaan niistä asiallisistakin lähteistä useimmiten lähinnä roskaa.

(Osaa 3 en tosin ole lukenut, mutta osat 1 ja 2 luin jo vuosia sitten harrastaessani näitä keskusteluja vähän enemmänkin - kaikista luvuista löytyi huomautettavaa. Näin nätisti sanottuna.)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #57

Pälikön kirjoituksista mahdollisesti löydettävissä olevat heikkoudet yms. eivät riitä kumoamaan käsitystä ns. nuoresta maailmasta.

Nykyinen ns. tieteellinen käsitys pohjautuu 1800-luvun puolivälissä omaksuttuun olettamukseen ns. vanhasta maapallosta, joka oli tarpeen Darwinin oppien oikeellisuuden todistamiseksi.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #58

Vanha maapallo ei ole mikään oletus vaan tieto, ja se oli myös tieteen paradigma jo kauan ennen Lajien synnyn julkaisua.

Jo James Hutton kumosi nuoren maan horinat 1700-luvulla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #59

Vai oliko sittenkin kyse vain hypoteesista, jonka Hutton tuolloin esitti?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #72

Molemmat havainnoin perusteltuja teorioita: Theory of rock formations 1785 ja Theory of Earth 1788.

https://en.wikipedia.org/wiki/James_Hutton

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #76

Oliko sulla jokin pointti? En kamalasti jaksa tuhlata aikaani "Luominen" -lehden kanssa, koska lehti on pääsääntöisesti ihan täyttä hevonp**kaa.

Pointti tässä asiassa on se, että Huttonia meidän on kiittäminen siitä, että tieteissä luovuttiin virheellisistä nuoren maan käsityksistä jo 1700-luvulla, siis jo kauan ennen evoluutioteoriaa. Nykykäsitys Maan iästä ei ole mitenkään kiinni siitä, mitä Hutton uskoi tai millaiseksi hän Maan iän määritteli. Eikä nykykäsitys ole myöskään sidoksissa evoluutioteoriaan. Siellä ne Huttonin viittaamat graniittien havaintopaikat ovat vieläkin kuitenkin nähtävillä, käyttipä hän niitä teorioidensa pohjalla kuinka paljon sitten tahansa.

Gouldin kirjoituksia kannattaa muuten lukea ihan muualta kuin kreationistiläheistä. Gould kun on luultavasti kreationistien eniten lainalouhima tiedemies. Voit myös olla varma, että Gould oli tiukan linjan evoluutiotiedemies, paleontologi, eikä hänellä ollut minkäänlaisia nuoren maan harhoja. Kävinpä itsekin häntä kuuntelemassa joskus vuosituhannen vaihteessa hänen vieraillessaan Helsingissä.

Nykyään nuoreen maailmaan uskovan voi ihan huoleti laskea typerykseksi, mutta vielä Huttonin aikaan se oli uskalias väite. Lyell oli sitten se geologi, jonka töiden myötä maapalloa alettiin pitää pari sataa miljoonaa vuotta vanhana. Darwin piti sittemmin tuotakin lukua alakanttiin olevana ja oikeassahan oli. Mutta Darwininkin arvio oli yli kymmennen kertaa todellista ikää pienempi.

Maapallon ikä on laskettu lukuisilla menetelmillä ja lukuisista näytteistä, myös kuusta tuoduista. Äläkä suotta linkitä tähän Luominen-lehden kirjoituksia ajoitusmenetelmistä.

Luominen-lehdellä oli muuten heidän lehtensä FB-ryhmässä tapana joko poistaa tai editoida mun kommenttini heidän julkaisemiinsa roskajuttuihin. Voin vakuuttaa, että hauskaa riitti. Harmi, että sittemmin koko ryhmä katosi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #58

1800-luvulla omaksuttiin myös historian käsitys, että monissa vanhoissa kirjoituksissa kuvailtu vedenpaisumus on pelkkä myytti, koska tuolloin ei keksitty luonnontieteen selitystä veden alkuperälle. Nyttemmin geologit ovat keksineet lukuisia tulvateorioita, lähinnä liittyen jääkauden loppumiseen, ja vedenpaisumustarinat aletaan ottaa huomioon myös historian tutkimuksessa.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #60

Älä suotta sotke kertomuksia paikallisista tulvista Raamatun tarinaan. Paikallisia tulvia on jatkuvasti.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Tuli katsottua, ei vakuuttanut. Pertti oletko löytänyt tarkoituksen elämääsi ja uuden gurun?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Pertti oletko löytänyt tarkoituksen elämääsi ja uuden gurun?"

Olli, oletko löytänyt tarkoituksen elämääsi ja uuden gurun?"

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Huomautan vielä, että yli 6000 vuotta vanhojen tapahtumien todentaminen ei todista Raamatun historiallista totuutta vastaan. Ne ainoastaan osoittavat arkkipiispa Usherin laskelmien ja tulkintojen epätarkkuuden.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllä Raamatusta voi laskea vuodet Aatamista vedenpaisumukseen ja Egyptin orjuuteen ja autiomaavaellukseen ja edeten kuninkaiden historiasta aina Jeesukseen asti.

Usher pyrki yhdistämään nämä Raamatussa kuvatut tapahtumat tieteellisesti tarkkoihin tapahtumiin (historia). Tässä Usher meni täysin ulalle. Ei Raamattua ja tiedettä voi toisiinsa sotkea.

Raamattu on uskon asia, kertoi meille myös presidenttiehdokas Huhtaasaari.

Raamatun mukaan ihminen luotiin 6100 vuotta sitten. Ensin Jumala loi maapallon, valon, taivaan, yön ja päivän, sitten meret ja maat, sen jälkeen kasvillisuuden. Sitten aika olikin kypsä luoda aurinko ja tähdet, avaruudenkin kenties. Mutta ainakin auringon ja tähdet.

Ja kun tuo kaikki oli valmista, jumala loi kuudentena päivänä kaikki eläimet ja nuo kaksi ihmistä. Kaiken tämän hän pisti pystyyn kuudessa päivässä. Olihan homma! Seitsemännen päivän hän lepäsi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Ei Raamattua ja tiedettä voi toisiinsa sotkea."

Luonnontieteissä Raamattu on huono dokumentti, eli en ottaisi kuuden päivän luomista kirjaimmellisesti, mutta Aatamista ja Eevasta lähtien historian dokumenttina Raamattu on melko hyvä. Historiantutkimus perustuu Raamattuun ja muihin vastaavanlaisiin dokumentteihin. Esimerkiksi muinaista Troijaa on yritetty jäljittää Iliaan ja Odysseyuksen perusteella, ja joidenkin mukaan jopa onnistuttu, vaikka kyseinen dokumentti on Raamattua paljon epätarkempi ja taiteellisempi.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Huomautan vielä, että ihan kaikenlaiset kuvitelmat alle miljardeissa vuosissa laskettavasta universumin/maapallon/elämän iästä ovat ihan pelkkää roskaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Vanha testamentti kirjoitettiin noin vuosina 1000–160 eaa.,
ja monissa sen kirjoissa on eri-ikäisiä kerrostumia.
Ennen kirjoittamista ne ovat levinneet suullisena perimätietona.

Kuten Kalevala?
-Kirjoittajat on kirjoittanut sen ajan kulttuurin ja uskomusten mukaan kirjan.
Jos minä luen jonkun kirjan ,sinä luet saman kirjan kummankin muisti ja näkemys kirjan sisällöstä on erilainen.

JK.Alkuperäisiä kirjoituksia säilytetään salaisessa paikassa. Vain harva on päässyt lukemaan niitä. Sanotaan että jos ne paljastettaisiin kirkon valta romahtaisi hetkessä. Koska edm.opit ei pidä paikkaansa. Kirkko on aina käyttänyt pelottelulla,uhkauksilla ,helvetillä valtaa kansoihin .

Hiljan TV tuli juttu mihin uskonto perustuu.Kuoleman pelkoon.Ihminen haluaa uskoa siihen että elämä jatkuu kuoleman jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset