OSAKARIK

Kun en ole varma miten isän päivään pitäisi suhtautua

Naisilla on helppoa, olet joko äiti tai et, mutta vastakkainen sukupuoli ei aina tiedä missä mennään. Sain joskus kiitoskortin kuusi viikkoa ravintolaillan jälkeen naiselta, joka ei miehensä kanssa saanut lapsia. En tiedä osoitetta, koko nimeä tai mitään muutakaan. Naisen oikeudella saatan olla isä tietämättä sitä itse.

Laskujeni mukaan lapsi olisi noin kuusitoistavuotias.

Heja, feministit, miehestäkin kuulin vasta kirjeessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Jos kävi, kuten kirjoituksesi perusteella arvelit käyneen, niin hieno juttu. Annoit ihmiselle elämän.

Anna lapsen päättää, ketä juhlii isänpäivänä ("home is where the heart lies").
Jossakin vaiheessa varmasti hän lähtee sitten tutkimaan juuriaan, kun sen aika on (varsinkin jos hänellä on tumma tukka, mutta vanhemmilla ei, ja hänellä on outo kiinnostus metallurgiaan... :)

Juha Hämäläinen

Olet siis ollut siitosorina. Onnittelut. Nuorena poikana, kun olin sorja ja komia niin kaksi kertaa tuli naisilta suora pyyntö saada apua lapsen hankinnassa. He eivät kumpikaan halunneet miestä nurkkiinsa pidemmäksi aikaa. Ei liene mitenkään poikkeuksellista. Sinä teit ainakin ns miehen työn.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Lähtokohtaisesti isyys on enemmän sosiaalinen kuin biologinen ilmiö. Sinuna suhtautuisin tuohon hauskana anekdoottina menneisyydessä.

Isyys on elävä suhde lapseen, jonka kanssa elää. Olipa tuo lapsi itse aikaansaatu tai ei. Valitettavan usein naiset nykymaailmassa riistävät mieheltä mahdollisuuden jatkaa alkanutta isyyttään. Onneksi olkoon kaikille isille isänpäivänä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Eikä isä/lapsisuhde lopu siihen kun lapsesta tulee aikuinen. Suhde ehkä muuttuu mutta isyys jatkuu kirkkaana vielä kun ollaan 45/65.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kiitos kaikille kommentoijille, nyt on mentävä töihin..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset