OSAKARIK

Rakastan Helsinkiä enkä New Yorkia, miksi?

1. Helsinki on kaukana Vantaasta ja Turun tauti ei naapurin tavoin ole edennyt kaupungin johtoon saakka.

2. Meillä jopa rotat ovat isompia kuin Vantaalla ja Ala-Tikkurilan Shell lääkärilaukkuineen ja viereinen Lidl väitteistään huolimatta kuuluu Helsinkiin.

3. Helsingissä ei jonoteta punaisia muoviämpäreitä ja täällä kulkee metro. Vantaalle ei kulje kuin juna ja satunnainen taksi.

4. Jos olisin Vantaan kaupungin johtaja harkitsisin vakavasti joko itsemurhaa tai pakkoavioliittoa Espoon kanssa. Espoolaiset haluavat kaikki yhteiskunnan tuottamat palvelut joukkoliikenne mukaan lukien maksamatta niistä mitään. Vantaalaiset sentään ymmärtävät olevansa resupekkoja.

5. Oikeasti Espoo on paska paikka venesatamineen ja isäni muutti Espoon verottajaa pakoon Helsinkiin. Vantaalla ei ole edes merta.

6. Suomenojan venesatamaa hallitsevat Espoon kaupungin pikku despootit ovat tehneet itsensä julkisesti naurun alaisiksi, Vantaan kaupungin johto on syyllistynyt vain sisäiseen korruptioon.

7. Onneksi meillä stadilaisilla on Jan Vapaavuori.

8. Onneksi asun kehä kolmosesta 500 metriä etelään, mainitun Shellin naapurissa. Pahemminkin voisi olla, kuten asua Vantaalla tai pikku idioottien Espoossa.

Yhdeksäs kohta: Nykissä ei siis Sykissä käyvät entiset Kanarian matkailijat, kun se on niin muotia seiväsmatkojen jälkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Voin todistaa asian Sykin käyneenä pienenä idioottina, Huvi-Anne Siimes oli samalla luokalla, Niklas Herlin rinnakkaisella kuten myös Suomen historian kärkikaartiin talousrikoshistoriassa kuuluva entinen kaverini Jukka (J.P.) Mattila.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Eivätkö pankin johtajat 90-luvun alussa ymmärtäneet, että Notareal nimen yritys voidaan kirjoittaa myös muotoon Not a real. Sisäpiirin vitsistä tuli taloudellinen ongelma kuten myös STS-pankista. Tässä asiassa en kuulunut joukkoon.

Pekka Iiskonmaki

''Suomenojan venesatamaa hallitsevat Espoon kaupungin pikku despootit ovat tehneet itsensä julkisesti naurun alaisiksi''

Kyllä tämä virkamieskulttuuri on kautta Suomen.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kyllä, mutta kun asioita tehdään niin ei saa jäädä kinni. Miehet jäivät kiinni housut kintuissa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Helsinkiä on Kehä III ulkopuolellakin! Miten nyt suu pannaan?

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kuten kerroin, kehän ulkopuolella oleva Lidlin kauppa kuuluu Helsinkiin. Kehä 3 on kuin Pohjois- ja Etelä-Koreaa erottava demilitarisoitu vyöhyke.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Selventävänä kommenttina varmaan hyvä tässä kertoa, ettei minulla ole varsinaisesti mitään Helsinkiä vastaan. Jos pääsisin yksin päättämään, siirtäisin kuitenkin pääkaupungin Pihtiputaalle. Helsinkiä kehttäisin mm. laajentatamalla Malmin lentokentän Vuosaareen asti. Näin Helsingilläkin olisi kansainvälinen lentoasema. Tuusulan-Vantaan kenttä painottuisi sitten pohjoismaiseen lentoliikenteeseen.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Et kai vain asu Vantaalla? Seutulan lentokentän lisäksi alueelta löytyy uusklassismia edustava kansainvälisesti arvostettu Tikkurilan keskusta. Alue on miltei yhtä kaunis kuin Espoon keskus ja sen entinen kaupungintalo.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minäkin rakastan Helsinkiä, mutta eri syistä.

Näköjään asumme melko lähekkäin, hyvä ettei ihan naapureina! Auton tankkasin juuri siellä, mistä tuo mainitsemasi lääkelaukkukin löytyi.

Pidetään kaupungistamme ja sen maineesta hyvää huolta!

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Suomi on pieni maa ja piirit Helsingissä vielä pienemmät. Pidetään kaupungista huolta, vaikka jotkut kepulaiset tekevät kaikkensa hajauttaakseen valtion virastot maakuntiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Valtio päättäköön virastojensa sijainnit meistä kaupunkilaisista piittaamatta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset