OSAKARIK

Kokoomuksen lobbarit, rikollista toimintaa?

Viittaan Ilta Sanomien 2.2.2018 Timo Haapalan nimissä julkaistuun kirjoitukseen ja kaverini tietoihin.

1. Liikenneministeri Anne Berner rahoitti lastensairaalaa velkarahalla, josta hän saa kohtuullisen tuoton. Lisäksi hänellä on yhteyksiä autojen paikannuspalveluja tarjoavaan yritykseen. Eikö riitä, että polttonesteen hinnassa oleva valtion osuus määrittää maksamasi kilometriperustaiset verot?

2. Pääministeri Juha Sipilä teki niin sanotusti väyryset ja muutaman miljoonan ostamalla puoli-ilmaiseksi Rautaruukin omaisuutta ja myymällä sen eteenpäin.

3. Kokoomuksen kansanedustaja Sanna Lauslahti eroaa eduskunnasta saatuaan toimitusjohtajan pestin Lääketeollisuus ry:ltä.

4. Terveystalon liiketoimintajohtaja on entinen sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok).

5. Kokoomuksen entinen kansanedustaja Lasse Männistö on Mehiläisen johtaja ja hänen kaverinsa Joonas Turunen (kok) on Mehiläisen liiketoimintajohtaja.

6.EU-komissaari Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemi nimitettiin Keskuskauppakamarin johtoon. Romakkaniemi oli myös Alexander Stubbin (kok) erityisavustaja.

7. Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Timo Jaatinen (kok) on entinen ulkomaankauppaministeri  Kimmo Sasin (kok) erityisavustaja.

8. Panimoliiton johtaja Elina Ussa (kok) on myös entinen erityisavustaja.

9. Veikkauksen johtajat Olli Sarekoski ja Veli-Pekka Nummikoski ovat myös entisiä kokoomuksen erityisavustajia.

Vallan kolmijako-oppi alkaa vääntyä ja Sote-uudistus on kuin hunajaa varkaille. Lähdesuoja koskee myös blogistia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ammatin vaihto ei ole tähän päivään mennessä ollut kriminalisoitu. Minäkin olen muutaman kerran firmaa vaihtanut, kun on paremmat edut tarjottu, eikä ole hilut nilkkaan kilahtaneet.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kun olet sisäpiirissä, niin et voi myydä valtion hallinnon tietoja yksityiselle. Muuten teet Jyri Häkämiehet (kok), EK:n nykyinen toimitusjohtaja. Parin vuoden karenssiaika on tarpeellinen ja sekään ei aina riitä, koska kaveria ei jätetä.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Niin, että eikö Suomessa ole rakenteellista korruptiota? Ei tarvitse mennä Kittilän kuntaa kauemmaksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Onhan näitä erikoisia sattumia, Katainen ja kaverinsa Himanen, Pekkarinen ja erikoiset tuulituet vävypojalle. Maahan tilataan Sipilä kutsusta väkeä majoitukseen. Majoituksen takana poliitikkoja jne. Kun sitten aihe nousee pintaan ( vahingossa ) , niin samantien kaivellaan lakikirjasta faktat pöytään. Lailiista, tottakai. Ei jatkotoimenpiteitä.

Poliitikot voivat siis käytännössä vailla minkäänlaisia seurauksia tehdä keskenään itselleen parhaiten tuottavia ratkaisuja. Moraalista niin väliä.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kansanedustajan sopeutumiseläkkeestä puhumattakaan..

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sitä kuuluisaa hyvävelitoimintaa, mitä Suomessa on harrastettu iät ja ajat.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Ehkä pitäisi todellakin liittyä demareihin ja ryhtyä poliitikoksi, kuten kaverini Sykissä sanoivat.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Paavo Lipposen muutettua kaverini tontille Etu-Töölöön, yhdelle kadulle tuli läpiajokielto ja hänen vaimonsa hinnoittelee itsensä omassa yrityksessään siten, että sopeutumiseläke ei vaarannu. Ei uutta, Paavo (sdp) on myynyt itsensä venäläisille öljy-yhtiöille ja kaasuteollisuudelle kuten myös Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder (sdp).

Sirpa Abdallah

Miten pitäisi suhtautua siihen, kun nyt spekuloidaan kokoomuksen sisäministeri Risikon palaamisesta puhemihen rooliin, kun samaan aikaan on uutisoitu sisäministeriön johtoon hakeneen Risikon serkku suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari? Ollaanko rässä ennakoimassa jälleen yksi poliittinen nimitys ja samalla jääviyskysymykset pois päiväjärjestyksestä?
https://www.ksml.fi/kotimaa/26-hakee-P%C3%A4ivi-Ne...

Eiköhän hakijoissa ole muitakin kuin kokoomusjäseniä tai puoluetta lähellä olevia?

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Risikosta tulee puhenainen ja lupaan olla hakematta Suojelupoliisin päällikön tehtäviä, diili? Kassakaappi jää avaamatta poliittisella sopimuksella.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Olli, kiitos tekstistäsi. Lisään yhden kohdan: Jyrki Kataisen (ja Mari Kiviniemen sekä silloisen kabinetin) tapaus, jossa sektoriministeri, valtiovarainministeri Jyrki Katainen omin luvin, vailla eduskunnalta haettua lupaa, myönsi noin 8 miljardia valtakuntamme verovaroja sellaiselle taholle, joka ei ollut sopimuskumppanimme. Kataisen jälkikäteinen toiminta, ollessaan hallitusneuvottelijana ja keskeytettyään ne keskittyäkseen selustansa turvaamiseen, tekosensa legitimoimiseksi tavalla, joka etäisesti muistutti legitimaatiota ja tosiasiassa täytti (sekä täyttää, sillä valtiorikos ei vanhene) jatketun rikoksen, rikoksen peittelyn tunnusmerkistön ja raskauttavalla tavalla. Jyrki Kataisen (Mri Kiviniemen ja silloisen kabinetin) tekemä valtiorikos ei vanhene, mutta milloin hänen oikeusturvansa taataan asiasta säädetyllä tavalla eli rikos käsitellään valtakunnanoikeudessa. Valtiorikokseen syyllistynyt Jyrki Katainen palkittiin komission pestillä ja lehdistömme uumoilee henkilön hakua komission johtoon.

-------------------------------------------------------------------------

https://www.adressit.com/katainen_ja_kiviniemi_toi...

Katainen ja Kiviniemi, toimien luvallisuus ja ministerivastuulaki

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja pääministeri Mari Kiviniemi lupasivat maaliskuussa Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) käyttöön noin kahdeksan miljardia Suomen verovaroja, syynä ns. Portugalin tukipaketti. Molemmat kielsivät tällaisen aluksi, mutta asia tuli sittemmin julki. Ministerit toimivat omin luvin, sillä he eivät pyytäneet eduskunnalta valtuutusta toimelleen. Suomessa eduskunnalla on budjettivalta, joten teko oli ja on yhä yksiselitteisen laiton.

Unionin perussopimus kieltää tällaisen jäsenvaltioiden keskinäisen takaamisen Maastrichtin sopimuksen 125 artiklassa. Koska tällainen on kiellettyä, mainittu ERVV perustettiinkin Unionin hallintorakenteiden ulkopuolelle osakeyhtiöksi, jonka omistajia tosin Unionin jäsenvaltiot ovat. ERVV:n on tarkoitus korvata myöhemmin Euroopan vakausmekanismi (EVM), jota koskee sama ongelma.

Suomen osalta siis kahden ministerimme toimi oli yksiselitteisen laiton. Toimitusministeristön (kunnes Suomella on uusi hallitus) pääministeri Mari Kiviniemi ei luvannut esitellä Portugalin tukipakettia. Hallitusneuvottelija Jyrki Katainen jätti sivuun tehtävänsä, johon hänet oli nimitetty, ja keskittyi hankkimaan jonkinnäköisen legitimaation, laillisen oikeutuksen, tälle kahdeksan miljardin euron siirtämiselle Suomen ulkopuoliseen käyttöön. On kyseenalaista, voiko hallitusneuvottelija menetellä näin ja samoin on kyseenalaista, voiko suuri valiokunta menetellä niin, että se yleensä käsittelee tällaisen asian, samoin on kyseenalaista, voiko vaaleissa luottamuksensa menettänyt vanha hallitus nyt toimitusministeristönä yleensä ajaa tällaista asiaa. Hallitusneuvottelija Jyrki Katainen kuitenkin järjesti asialle käsittelyn eduskunnan suuressa valiokunnassa, jossa tämä ns. Portugalin tukipaketti hyväksyttiin.

Tässä adressissa katsotaan, että Jyrki Katainen ja Mari Kiviniemi ylittivät valtuutensa ja toimivat budjettivallan haltija eduskunnan luvatta ja lisäksi salaa siltä. Lisäksi tässä katsotaan, että Jyrki Katainen on toiminut raskauttavalla tavalla, koska on jälkikäteen varmistanut, että maan verovaroja siirretään Suomen eduskunnan ja hallituksen ulottumattomiin useita miljardeja. Tässä katsotaan myös, että Jyrki Kataisen osalta lähtökohtaisesti laiton menettely on pyritty peittelemään hankkimalla sille jälkikäteinen legitimaatio ja laitonta tekoa on siten jatkettu. Koska tällaisena teko luvata Suomen verovaroja maan ulkopuoliseen käyttöön on lähtökohtaisesti laiton, huolimatta jälkikäteisestä lainmukaisuuden hankkimisesta, mutta väärin premissein, katsotaan tässä adressissa, että suuren valiokunnan lupaus siirtää ERVV:lle suomalaisia verovaroja on laiton ja siten sen tekemä päätös on kumottava.

Tässä adressissa vaaditaan ministerien Mari Kiviniemi ja Jyrki Katainen yllä kuvatun toimen käsittelyä ministerivastuulaissa säädetyllä tavalla eli valtakunnanoikeudessa. Tätä varten tarvitaan perustuslakivaliokunnassa asian alustava käsittely. Lisäksi vaaditaan, että kaikki tähän luvattomaan lupaukseen liittyvät verovarojemme siirtämistä koskevat päätökset eri hallintoelimissä kumotaan välittömästi.

Normaalisti ministerien toimien lainmukaisuutta valvotaan ministerivastuulailla ja ylin valvoja on eduskunnan oikeuskansleri Jaakko Jonkka. Lisäksi eduskuntatyöskentelyn perustuslain mukaisuutta valvoo eduskunnan puhemies. Tässä tapauksessa valvonta ei ole toteutunut. Kuitenkin adressi luovutetaan ensisijaisesti oikeuskanslerille, koska ensisijaisesti vedotaan siihen instituutioon, jonka vastuulla asia on. Asian etenemisen varmistamiseksi eli lain toteutumiseksi adressi kuitenkin luovutetaan myös eduskunnan puhemiehistölle sekä tasavallan presidentille, jonka vastuulla ulkopolitiikka osaltaan on, ja tämä asia liittyy Suomen ulkosuhteisiin. Adressi voidaan myös luovuttaa näiden lisäksi harkinnanvaraisesti muuallekin, jos tämä edistää lain toteutumista.

Jouni Suonsivu

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Olisit tehnyt kirjoituksestasi oman blogin. Jyrki Käteinen on pikkupoika, joka sai viitan kokoomuksen peesissä. Olet nähnyt vaivaa, kiitos.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Tein siitä blogin vuosia sitten ja pahoittelen kommenttini pituutta. Adressin laadin 19.5.2011. Adressimuodon valitsin siksi, että pidin selvänä asiasta jätettyjen kanteluiden hyllyttämistä - niin niille jokaiselle kävikin. Jaakko Jonkasta oli ote, keinot pitää mies hiljaa.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #13

Valtakunnan syyttäjä on pantu viralta, ei ministereitä. Kun saat hyvän otteen palleista niin kysy asiasta Donald Trumpilta, Venäjä vie ja sinä vikiset.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Näin lopuksi terveisiä FBI:lle, joka seuraa sivustoa. Olen teidän tukenanne, tosin ei se mitään auta koska olen aivan liian kaukana.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ei taitaisi moinen lobbaushomma toimia vasemmistolaisten reviirillä, punakapitaalin kohtalo on kaikilla merkittävillä päättäjillä mielessä. Valco-Sorsa, kertaalleen bongattu Suomessa, ei jatkoon. Julkinen sektori ainoa mahdollisuus suurimmalle osalle saada päällikkövirka. Eikös se Haatainenkin ollut jonkin organisaation päällikkö, mutta palasi sitten Arkadianmäelle?.... Halosen päällikkyys on ilmeisesti vielä hakusessa, unohtanut selata paksua muiskirjaansa, minkä piti olla täynnä kansainvälisiä .....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset