OSAKARIK

Etninen profilointi ei ole ongelma, poliisi etsii kanatarhassa kettua

Jos poliisi epäilee kantasuomalaista rikoksesta, on pelkästään voimavarojen haaskausta pysäyttää kaikki vastaan tulevat päiväkoti-ikäiset rikoksesta epäiltynä. Vastaavasti mikäli tehdyn rikoksen tyypin vuoksi epäilyn kohteena ovat Suomeen tulleet romanialaiset tai irlantilaiset katon korjaajat, niin silloin on järkevä keskittyä punapartaisiin kilttiä käyttäviin mieshenkilöihin tai Töölönlahdella provisiopalkkioita naisilta periviin olutta juoviin heimopäälliköihin.

Perimmäisenä ohjenuorana on selvittää rikos kansallisuudesta riippumatta ja etninen profilointi on vain yksi tarpeellinen työväline.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Laki on sama kaikille ja tehtävän saneleman tilannekuvan perusteella riskit minimoidaan ja tarvittaessa poliisi pysäyttää ihmisen asioiden poissulkemiseksi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Blogisti ei ymmärrä mikä ero on etnisellä profiloinnilla ja rikollisen etsinnällä. Etninen profilointi on laitonta. Etninen profilointi kohdistuu ryhmään, rikolisen etsintä kohdistuu rikolliseen. Rikollisen tuntomerkkien jakaminen vakavassa rikoksessa on erittäin kaukana etnisestä profilonnista.

Mutta kun ulkomaalaistaustaisen näköisiltä ihmisilä kysytään jatkuavsti henkilöllisyystodostuksia niin se on etnistä profilntia. Etnistä profilointia on myös romanien autojen jatkuva pysäyttely.

"Jaahas, mistäs olet nämä tavarat saanut?"

Eikä millään tahdota uskoa että työnantajan autolla liikkeelllä ja työnantajan asialla. Etteivät vain ne ihan oikeiden varkaiden pakettiautot tule rajojemme yli liki pellavapäisten ajamina. Suomenlahden yli.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Poliisin tehtävä on myös hakea ja ottaa kiini ilman laillisia perusteita maassa olevat. En usko, että olisin ensimmäisenä tutkassa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ongelmana on etninen profilonti; tarkistetaan papereita ulkonäön perusteella. Kuten olen jo muualla todennut eivät kaikki ulkomaalaiset, eivät edes irakilaiset, turkkilaiset tai syyrialaiset ero ulkonäöltään lainkaan ns. kantasuomalaisista.

Niinpä etninen profilointi johtaa ennemmin tai myöhemmin hihamerkkeihn ja tatuointeihin. Luultavasti juuri siksi etninen profilointi on laitonta. Siitä näet on perin karmeat kokemukset.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #4

Minäkin erotan ketun kanasta, en nyt jatka tätä keskustelua enää kanssasi. Hyvää illan jatkoa. Palataan asioihin uusien aiheiden merkeissä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tässä vähän etnistä profilointia Ameriikan malliin; milloin Suomessa?

https://www.vox.com/identities/2017/8/31/16232880/...

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Ikä ei näköjään aina suojaa lapsellisuuksilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset