OSAKARIK

Double income no kids = tuplatulot ei lapsia eli dink

Kiinassa kaksi taloustieteen arvostettua professoria esitti ajatuksen lapsettomuusverosta joka kohdistuisi kaikkiin alle 40-vuotiaisiin miehiin ja naisiin. Äitiysrahastosta voi periä velat kun perheessä on kaksi lasta. Jos olet tuhkamuna tai vaimo muuten vain lähtee ja lasten kukumäärä jää yhteen, saat maksamasi summan jäädessäsi eläkkeelle.

Ajatus toimisi loistavasti myös Suomessa. Tosin Jari Sillanpää ja muutama muu saattaisi protestoida. Pannaan lapsettomat maksamaan muiden kakarat. Ilmainen ehdotus pääministeri Juha Sipilälle.

Kansakunnan on toimittava pitkäjänteisesti koska se, että olet kenties maksanut työeläkettä ei riitä. Eläkkeille pitäisi määrätä katto ja mahdollinen puuttuva osuus perustoimeentulosta olisi lastesi vastuulla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Olli Kankaanpää

Mielestäni miesten lapsettomuusveron voisi Suomessa kohdentaa myös yli 70-vuotiaisiin, koska tutkitusti ikä ei ole este. Ja mikäli joskus Tallinnan tai Ruotsin matkalla olet kohdannut sopivan kumppanin, niin muista pyytää sertifikaatti tapahtuneesta ja liitä se veroilmoitukseen.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Taas yksi suomalainen joka rakastaa veroja ja toisten lompakkoa.

Kai vapautuksen saisivat ne jotka eivät löydä kumppania touhuun, jotka ei voi saada lapsia, jotka ovat sairaita, jotka ovat homoseksuaaleja, uskonnon perusteella, uskottomuuden perusteella jne?

Lapsellinen ehdotus mielestäni, kirjaimellisesti.

Olli Kankaanpää

Satiiri on näemmä vaikea laji.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Eiköhän tuo toivottu vaikutus tule sillä nykyjärjestelmälläkin, että kaikkia verotetaan yhtä lailla ja lapsiperheitä sitten tuetaan. Tällöin tapahtuu tulonsiirtoa lapsettomilta lapsellisille. Toki määrät eivät nykyisellään ole sellaisia, että ne riittäisivät lasten elättämiseen.

Hankalaa myös on, että lasten elatuskuluissa vaikuttaa sosiaalisen kilpailun kierre, joka nostaa elatuskuluja sen mukaan, paljonko niihin laitetaan. Tänään Yle kirjoitti brändikiusaamisesta, jossa brändit ovat siis paitsi statussymboleita myös käänteisesti kiusaamisen välineitä. Mitä enemmän lasten statuskilpailuun laitetaan rahaa, sitä enemmän siihen täytyy laittaa rahaa.

Olli Kankaanpää

Kaikilla ei ole Lewiksen farkkuja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielenkiintoista kiinalaisilta prfessoreilta, kun siellä vasta häthätää on kumottu ehdoton yhden lapsen politiikka, jonka aikana toinen raskaus periaatteessa jouduttiin keskeyttämään pakolla. Politiikan loppuvuosina sallittiin pitkin hampain maaseudulla useampi lapsi kuin yksi, jos ensimmäinen oli epäonneksi sattunut olemaan tyttö, mutta kaupungeissa toisen lapsen saaminen oli rikkaiden huvia, kun siitä joutui maksamaan kymmenientuhansien eurojen tasoiset sakot.

Olli Kankaanpää

Kiinassa enemmän kuin yksi epätoivottu tyttö hukutettiin ämpäriin. Tekijät ovat tiedossa, mutta Kiinan nykyinen johto ei sahaa oksaa jonka päällä istuu.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Mistä tulee tämä pakkomielle poliitikoille, että kaikki raha pitää käyttää. Voihan sitä säästääkin, ja sitten kun on säästänyt tarpeeksi, aloittaa perheen pääomatulojen ja säästöjen avulla. Sinkkujen pitäisi oikeastaan saada verovähennyksiä, koska eivät tee lapsia päiväkoteihin, kouluihin ja eivät ole oikeutettuja yhtä suuriin sosiaalitukiin työttömänä tai opiskellessa, kuin mitä olisivat lapsien kanssa. Toisin sanoen sinkut tulee yhteiskunnalle valtavan tuottoisiksi juuri nyt. Ja pitäähän sen sinkun saada asunnot ja muut maksettua, että se nyt yleensäkään kelpaa mihinkään suhteeseen. Sinkkuja tukemalla voisi ironisesti lähteä perheiden määrä kasvuun, koska meillä olisi nuorempina jo vahvempia yksilöitä, jotka eivät taloutta pelkää.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Tästä asiasta en muuta ymmärrä kuin että lapsettomuus periytyy.

Toimituksen poiminnat