OSAKARIK

Ruotsidemokraatit voittoon, Afrikka myy itseään, Suomi neidon hame tallessa

Esimerkiksi Ruotsin suurimman keskusammattiliitto LO:n jäsenistössä ruotsidemokraattien kannatus ylittää viimeisimpien mielipidemittausten mukaan jopa emopuolue sosiaalidemokraattien kannatuksen. On käsittämätöntä, että jatkossa jopa neljännes ruotsalaisista jää ilman parlamentaarista vaikutusvaltaa pääpuolueiden päätettyä tukeutua klikkipolitiikkaansa.

Jos neljäsosa ruotsalaista jää ilman vaikutusvaltaa kunnallisella ja valtakunnallisella tasolla, niin tiedossa on suuria ongelmia. Tämä on fakta, ottamatta kantaa poliittisiin päämääriin.

Afrikalle on kokonaisuutena pumpattu rahaa tuhansia miljardeja ja lopputulos on Zimbabwen kaltainen kehitysmaa, jota viimeisten vaalien jälkeen johtaa edelleenkin Robert Mugaben lähipiiri. Kiina on haistanut markkinat ja ostaa maata sieltä mistä halvalla saa turvatakseen kansalaistensa toimeentulon ja laajentaakseen elinpiiriään. Lebensraum?

 Afrikka menetetty manner, Afganistan tuhoon tuomittu. Ehkä on parempi, että kotikutoisten ongelmiemme lisäksi emme kerää muita.

Hame säilyi repeämättä, vaikka Putinin lähipiiri omistaa Suomen ulkomaan liikenteen kannalta keskeisten laivaväylien varsilta useita kohteita. Puhumattakaan puolustusvoimille merkityksellisistä kiinteistöistä.

Tällä hetkellä Ruotsille tuottavat ongelmia itseaiheutettu pakolais-/maahanmuuttokriisi. Jos haluat nähdä elämää, muuta Malmöhön. Venäjän uhka on tässä mittakaavassa kuin hyttysen paska maailman merillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Eikös Blues-Timppa kertonut että Africa on se mihin kannattaa satsaa ?
Samoin Juha Sipilä kertoi telkkarissa......

Hmmmm.....

Mätetään sinne muutama kymmenen vuotta rahaa lisää että saa diktaattorit palatseja ja kansa voi siirtyä kelalle "töihin"

Oikeasti rahaa ei pitäisi antaa kun sen kohdentamista hätää kärsiville ja kehityskohteisiin ei pystytä valvomaan

Olli Kankaanpää

Rahaa pitäisi antaa ainoastaan kohteisiin, jotka myöhemmin työllistävät. Ei pellolle jääviin kiinileikkaaviin traktoreihin. Kas, en muistanut vaihtaa öljyä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Jep....paljon on myös selvinnyt kansainvälisten hyväntekeväisyysjärjestöjenkin osalta että iso osa avusta ei päädy kohteeseen vaan kuluu järjestön menoihin. Joku järkiprosentti on ymmärrettävä mutta mutta mites taas valvoa.....

Olli Kankaanpää

Toiseksi Saksa ja muistini mukaan myös Valmet veivät tavaraa Afrikkaan. Autot mätänivät teille ja traktorit pelloille, mutta tavaran kotimainen toimittaja sai rahat. Ehkä olisi ollut syytä panostaa myös huoltoon.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Investoida.
Afrikan talouskavu on todella kovaa.

Investoinnit auttaisi kansaa ja toisi tuottoa suomelle.

Kiinassa tämä on oivallettu....tosin tuskin heidän motiivina on kansan auttaminen, mutta siinähän se tulee autetuksi sivutuotteena.

Kaivojen rakentelu ei loppujen lopuksi johda mihinkään.

Olli Kankaanpää

Kiinan intresseihin kuuluu valtansa kehittäminen kehittyviin maihin ja sitä kautta myös muihin. Kuten Juho Wilen sanoi Tankki täyteen ohjelmassa: "Kun halvalla saa, niin on pakko ostaa."

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

No senpä takia lisäsin lauseen "...tosin tuskin heidän motiivina on kansan auttaminen, mutta siinähän se tulee autetuksi sivutuotteena."

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kiina investoi nyt näyttävästi Etiopiaan, jossa ompelijan työtunnin hinta on kilpailukykyinen verraten minne vain. Tuntipalkan hinta on lähellä 10 sentin tasoa.

Maatalouden saralla kiinalaisten palveluksessa ja ruokatuotannossa Afrikan pelloilla lienee jo miljoonia paikallisia ihmisiä.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Afrikan edessä on selkeästi viitoitettu tie:
-kasvava väestö
-pensasruuan loppuminen ja aavikoituminen
-ympäristötuhot ja (vieläkin mittavampi) poliittinen destabiloituminen
-lainoittajien yliote valtioista
-romahtavat yhteiskunnat
-sodat, joista suuri osa proxeina USA:n ja Kiinan puolesta

Afrikka tarjoaa suuria mahdollisuuksia monille kansainvälisille tahoille! Kyseessä on Lähi-Idän tie, mutta paljon suuremmassa mittakaavassa.

Toimituksen poiminnat