OSAKARIK

Suomessa myös lääkärit ovat ostettavissa

Edesmennyt isäni, kirurgi, ortopedi ja reumatologi teki töitä myös vakuutusyhtiöille. Pienenä poikana ihmettelin kun isäni kertoi miten eläkepäätös oli hylätty erikoislääkäreiden lausuntoja kuulematta. Lääkärin valan unohtaneista konitohtoreista ei Suomessa ole puutetta.

Isäni perusti kavereidensa kanssa Hakaniemen poliklinikan eikä ollut sidoksissa vakuutusyhtiöiden tarjoamaan rahaan. Ilmaisia lääkkeitä järjestyi lääkeyhtiöiltä, mutta lopullisen laskun suoritti veronmaksaja.

Jotkut hakeutuvat puolustusvoimiin, poliisiin tai eduskuntaan ilman ammattietiikkaa. Kärjistäen kyse on oman edun tavoittelijoista, vallan väärinkäyttäjistä ja narsisteista, jotka pitäisi karsia hakuprosessin alkuvaiheessa.

Antti Häkkänen, olet sata vuotta myöhässä.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minulla on saattanut olla väärä käsitys parantamisen tilasta maassamme, mutta...
Raamatussa kerrotaan Jeesuksen parantaneen potilasta näkemättä vain sadanpäämiehen palvelijan, mutta vakuutuslääkärit ovat saaneet monista vaikeasti vammaisistakin työkykyisiä vain papereita katsomalla. Ja tätä on tapahtunut ihan rutiinityönä, ilman, että siitä olisivat parantajat itse isompaa numeroa tehneet. Onko nyt tämä suunnaton parantamiskapasiteetti uhattuna?

Olli Kankaanpää

Näin isäni kertoi, papereita katsomalla potilaasta tehdään terve.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jeepo olikin parantaja. Eikös sama kaveri tsekannut että hei, toihan on kuollut, ja herätti muutaman päivän vanhan vainajan henkiin ilman defibrillaattoria? 2000 vuotta sitten ei ilmeisesti tunnettu rigor mortista tai mätänemisilmiöitä.

Pekka Pylkkönen

Vakuutuslääkärin tehtävä on katsoa täyttyvätkö etuuden myöntämisen kriteerit asiasta toimitetuista selvityksistä, ei parantaa ketään. Kannattaa osoittaa syyttävällä sormella sitä hoitavaa lääkäriä joka lausunnon on laatinut, mikäli päätös on virheellinen.

Ihmiset eivät vain opi. Eikä tilanne muutu miksikään niin kauan kun syytetään väärää tahoa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Voisiko eettisen aikuisuuden tai ainakin narsismiriskin testin liittää joidenkin alojen pääsykokeisiin?
Potilas, oppilas, opiskelija , seurakuntalainen jne kyllä tunnistavat narsistilääkärin , opportunistipapin ja opettajan kyseenalaisen, pikkulapsen tasolle jääneen etiikan.
Jostain syystä monilla aloilla johtotehtäviin pääsee juuri näitä.
Silloin testejä on myöhäistä tehdä.
Kun näitä johtohahmoja vielä valitaan eduskuntaan ja hallitukseen, korjausliike näyttää mahdottomalta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tuli mieleen tuosta melkein lääkäri -jutusta se että noita melkein lakimiehiäkin tulee aina silloin tällöin vastaan. Eräskin kertoi että olisi saanut valintakokeissa hyvät pinnat mutta aika loppui kesken. Itse vähän ihmettelin kaverin ylivertaisuutta kun oman käsitykseni mukaan aikaa oli jokaisella yhtä paljon ja etukäteen oli tiedettävissä milloin koe loppuu.

Toimituksen poiminnat