OSAKARIK

Mätä omena pilaa koko laatikon

Irakilaiset ja Afganistalaiset turvapaikan hakijat syyllistyvät seksuaalirikoksiin 40-kertaa useammin kuin kantasuomalaiset väestömäärään suhteutettuna. Joskus, kuten Yhdysvalloissa mätä omena, kuten Trump vaihtaa hedelmät mieleisiksiin ja pian koko kori on saanut tartunnan. 

Afganistalaiset tekivät sataa turvapaikan hakijaa kohden vuositasolla 1,4 seksuaalirikosta ja Irak ei pannut Pekkaa pahemmaksi luvulla 1,3.

Jussi Halla-ahon mielestä ainoa ratkaisu on maahanmuuton rajoittaminen, olen samaa mieltä. Vietnamin veneilijät työllistyivät ja heillä oli kova tahto parantaa omaa elämäänsä, sitä vastoin Irakin ja Afganistanin nuoret miehet syyttävät olosuhteita ja malka ei ole omassa silmässä vaan naapurin tyttäressä. Jeesus.

Asiasta toiseen. Muistini mukaan eduskuntavaalit ovat edessä ja Antti Rinne kieltäytyi yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa. Taisi olla väärä veto josta myös vihreiden Haavisto sanoitui irti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vai pitäisikö vielä kuitenkin kokeilla ja palkata mm ssa näille jo maahanjääneille enemmän leikittäjiä, tulkkeja, sekä antaa lisää taskurahaa ja kiltiksi tekevää Nalle neljänviljan puuroa väkevän kauraliman asemasta, sekä y m m ä r t ä ä isolla sydämellä. Vahingossahan nuo reppanat tuollaisia pikkukepposia tekevät. Eivät rassukat ymmärrä naisen itsemääräämisoikeuden olevan ehdoton. Heillä kun siellä omassa kotona ja hienossa rauhaa rakastavassa kulttuurissa nainen on sellainen kumipatjan ja palvelijan kombo. Edellinen on siis hyväksyttävä nyökytellen.

Vakavasti ottaen : Nykyistä maahantulo- ja maassaolokäytäntöä on syytä muuttaa, että saadaan toisenlaisia lopputuloksia. Samaa tietä kulkien jatkossakin päästään samaan paikkaan.

Hallitus on muuten luonnollisesti vastuussa toimintansa tuloksista.

Olli Kankaanpää

Näin on näreet ja paavin pallit.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Itsen tulin Suomeen 80-luvun lopulla kiintiöpakolaisena. Pakolais-statukseen liittyi enimmäkseen neutraalin tunne, ja joskus herätti suomalaisessa uteliaisuutta meitä kohtaan esim. Mistä päin tulit ja miksi tulit jne. ?

Kerroin että pakenin sodasta ja vainosta. Vastaukset olivat yleensä "voih voi... onneksi päädyit Suomeen ja tervetuloa!".

Nykyään en edes uskalla enää kertoa parhaimmallekin kavereille siitä, että tulin Suomeen Pakolais-statuksella. Mainitsemasit tapaukset ovat liikaa monelle suomalaiselle ja minulle myös. Voih vvoi....

Olli Kankaanpää

Ihmisiä kuten ihonvärejä on monta. Pakolaisia kuten sanoit, on tullut eri perusteilla. Vältän yleistämistä, mutta tilastoja ei voi lahjoa, joka sekin on muutamassa maassa ongelma.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Minulla ei ole mitään tilastoja vastaan. Ihmisenhän rikoksen tekee. Harmittaa paljon tälläisistä tapauksista.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #8

Tiedän että tämä rasistista ja kaikkea negatiivista.. Mutta kyllä jos Leng An ja joku muslimi/irakilainen tulee vastaan kadulla, niin mielummin ohitan sinun Leng An:in näköisen tyypin. Tai olen yhteistyössä sinun kanssaan oli asia mikä tahansa. Vaikka työllistäisin jos osaaminen menisi tasan, niin kyll mie sinut palkkaisin Leng An mielummin kuin Irakilaisen.. EI pahalla ketään kohtaan.. Kokemukset/todenäköisyydet ynm. Määrittävät aika paljon vaikka ei tietäisi kahdesta ihmisestä paljoa mitään!

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An Vastaus kommenttiin #15

En koi millä lailla, että Kankaanpään kirjoitusta rasistiseksi. Negatiivista tunteita nousi minullakin, kun joka kertaa luin tai kuulin rikoksesta ja ertyisesti raiskauksista (vielä erityisesti jos se kohdisti puolustuskyvytöntä ihmista kohtaan).

Otan päähän kaikista rikoksista ja vielä otan enemmän henk.kohtaisesti ne rikokset, jotka olivat maahanmuuttujat tai turvapaikkaanhakijat tekemät. Siksi olin itsekin mamuna ja pakolaisena tulin Suomeen. Kuten Oulun ja muutkin rikostapaukset he onnistuivat pilaamaan muidenkin pakolaisten maineet ja uhrien elämää. He Luovat samalla jonkin tasoista jännitteitä pakallisten ja mamujen välillä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #17

Leng An, ymmärrän sinua, sillä pakolaisiin on suhtauduttu aina hyvin siihen asti kun meille tuli ensimmäinen aalto somaleja diktaattori Siad Barren kaaduttua. Siitä alkoi pakolaisväylän ja sosiaaliturvan väärinkäyttö, kun myös varakkaat maahanmuuttajat sitä käyttivät helpottaakseen maahanpääsynsä. Ja tämä on Suomen oma vika, sillä esteitä olisi pitänyt poistaa niiltä jotka haluavat muuttaa Suomeen omalla kustannuksellaan.

Lännen terrori on tehnyt pahaa jälkeä Lähi-idässä jo vuosikymmeniä, mutta USA:n "sota terrorismia" vastaan on pistänyt liikkeelle myös sellaiset ihmiset jotka syystäkin tuntevat vihaa ja katkeruutta länsimaita kohtaan, jotka eivät tule turvaan, vaan kostamaan ja taistelemaan niillä keinoilla mitä heillä on, ja yksi maailman yleisin terrorin keino on vihollisen tyttöjen ja naisten joukkoraiskaukset.

Naisten alistettu asema ja lapsiavioliitot islamilaisissa maissa on toinen selittävä tekijä miksi muslimit yleensäkin ovat yliedustettuina raiskauksissa kaikissa heitä vastaanottaneissa maissa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Ihmisiä kuten ihonvärejä on monta. "

Määritteleekö Kankaanpään mielestä ihonväri sitten jotain ihmisestä? Tarkoittaako tuo että jokin ihonväri olsi maahanmuuttajana ikäänkuin "sallitumpi"?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #11

Saattaa olla, että ihonväri ei sinänsä määrittele ihmisestä yhtään mitään, mutta alkuperä näyttää kertovan paljon. Esimerkiksi täällä kommentoiva Leng An, nimestä päätellen syntymämaa Kambodža, kuuluu siihen ryhmään suomalaistuneita maahanmuuttajia, joista ei tarvitse tilastoja tehdä. Ei rikostilastoja, ei tilastoja tulkin käytössä, ei tilastoja sosiaaliturvan käytössä tai työttömyystilastoja. Ylipäätään tuosta maailmankolkasta tulevista ihmisistä on voittopuolisesti positiivisia kokemuksia. Kaikki älykkyysmittaukset indikoivat tuon ihmisryhmän olevan lisäksi lahjakasta, samaa puhuvat omat kokemukseni, 25 vuotta Vietnamissa, Kiinassa ja Hongkongissa asuneena.

Suomella tulisi olla harkittu siirtolaispolitiikka, jossa pyrkimyksenä tulisi olla juuri itäisen Aasian työteliäiden ja hyvin käyttäytyvien ihmisten houkuttelu Suomeen.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #19

Itselläni on ollut paljon Afganistanista, Syyriasta, Palestiinasta ja Pakistanista peräisin olevia työkavereita joista voisin sanoa samaa. Pelkästään positiivisia kokemuksia yli 40 vuoden työuran ajalta.

Olisin tosiaan valmis keskittämään Suomen siirtolaispolitiikan enimmäkseen noihin maihin koska omat kokemukseni ovat niin positiivisia.

Näinkö tämän pitäisi mennä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Ei, koska kirjoitat omista kokemuksistasi. Objektiivisesti katsoen vähiten ongelmia on nimenomaan ollut itäaasialaisista maahanmuuttajista, vietnamilaisista, kambodzalaisista, kiinalaisista, filippiiniläisistä, jne. Afganistanilaiset ovat näemmä aika korkealla raiskaustilastoissa ja pakistanilaiset pyörittivät niitä grooming-rinkejä Britanniassa.

Puhut siis täysin omasta kokemuksestasi, minä viittasin reaalimaailmaan. Muslimimaahanmuuttajat näyttävät muodostavan aivan oman ongelmaryhmänsä, jollaista muiden uskontojen edustajat eivät muodosta. Sinä näytät myös kuuluvan tosiasiat kieltävään ihmisryhmään.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #24

En ymmärrä syytäsi mennä henkilökohtaisuuksiin. Tottakai jokainen muodostaa mielipiteensä omien kokemustensa perusteella, mutta en osaa väheksyä omaa kymmenien vuosien pituista kansainvälistä kokemustanikaan.

Pysyt vakaana uskossasi siitä että uskonnot määrittävät sen ainoan oikan jaottelun ihmisten välillä. Minä taas teen johtopäätökset ihmisistä sen perusteella mikä kokemus minulla jokaisesta erikseen on. Kukin tavallaan.

Tästä on kanssasi turha jatkaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Tapasi mukaan et ymmärtänyt kommentistani mitään. Juuri sinun kaltaisesi eivät näytä hyväksyvän mitään negatiivista kirjoitettavan tietyistä ihmisryhmistä, vaikka se olisi totta. Olet suuri osa ongelmaa.

En aikaisemmassa kommentissani mennyt henkilökohtaisuuksiin, nyt menin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #26

Vastaan vielä kerran.

Väität ettet olisi aiemmin mennyt henkilökohtaisuuksiin, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Ihan ensimmäisessä keskustelussamme kyselit olenko ottanut "lääkkeeni". Jotenkin outo kysymys johon en ymmärtänyt suomalaisen kulttuurin mukaisesti kuuluttavan vastata. Lääkkeeni (verenpaine, kolesteroli yms.) ovat enimmäkseen lääkärini ja minun väliseen suhteeseen liittyvää tietoa jota en mielelläni levittelisi keskustelupalstoille. Ymmärrän että petin odotuksesi siinä etten kertonut sen päiväisen lääkkeitteni kulutusta, mutta kuitenkin ihmettelen tätä paheksuntaa jonka vastaamattomuuteni nähtävästi aiheutti.

Ymmärsin kommenttisi hyvinkin. Näitä harrastamiasi kategorisointeja (pahat ihmiset, ymmärtämättömät, vajaalahjaiset...) on tietysti paljon ja monet niistä pitävät. Luin juuri äskettäin Suomen Kuvalehdestä vuodelta 1921 millaisia satakuntalaiset ovat:

"... arkiluonne johon parhaisiin puoliin voi tutustua vain pellolla.,,, Arkina antaa hän koko sielunsa työlle, pyhäpäivinä Jumalalle, ja muualle ei katse kannakaan... Satakunnan tasankojen talonpojalla on... voimakas omanarvon tunto, vapaa pohjalaiselle ominaisesta kerskailusta, ja tarmokas luonne, joka pystyy tekemään aloitteita ja AINA suorittamaan ne loppuun."

Tunnen monta satakuntalaista joihin tuo kuvaus ei sovi ollenkaan. Sinun kokemuksiesi mieleesi luomat järkähtämättömät mielikuvat kansakunnista ovat samanlaista paatosta, joihin en pysty uskomaan. Olen tavannut hyvin nöyriä ruotsalaisia, hiljaisia italialaisia, boheemeja saksalaisia, tarkkaan organisoituneita ranskalaisia, uraansa keskittyneitä afgaaneja... Mutta mitäpä minä näistä sinulle selittämään, kun jo olet luonut omat vahvat mielikuvasi kaikista "kansoista" ja millaisia heidän tulee olla.

Mutta, kuten jo sanoin, ei aihetta enempään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Pakolaisryntäys tapahtui sisäministeri Risikon aikana. Suurin maahanmuuton houkutin oli uutisointi pääministerin lupaus antaa oma luksusasuntonsa pakolaisten käyttöön.

Jos Kai Mykkäsellä olisi selkärankaa, hän eroaisi. Mutta hyssyttely jatkuu.

Olli Kankaanpää

Pääministeri ei ymmärtänyt asemaansa, kuten ei myöskään Merkel.

Jukka Matti

Petteri Orpo sisäministeri 29.5.2015–22.6.2016.
Paula Risikko sisäministeri 22.6.2016–5.2.2018.
Eiköhän Petterin aikana tullut kuitenkin suurin osa ?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Suurin maahanmuuton houkutin oli uutisointi pääministerin lupaus antaa oma luksusasuntonsa pakolaisten käyttöön. "

Mahtoiko toi "kutsu" aktivoida muualla turvassa useita vuosia asuneita hakemaan turvapaikkaa täältä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kyllä. Jotkut olivat asuneet jopa viisi vuotta Turkissa, ennen kuin päättivät lähteä tavoittelemaan Kempeleen loistohuvilaa.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Syksyllä 2015 katsoin ihan maittain läpi seksuaalirikostuomiot neljän vuoden ajalta summattuna yhteen. Liekö enää ovat saatavissakaan?

Sieltä selvisi, että monista Aasian maista (en muista nyt listaa enää) tulleilla ei ollut koko aikana yhtäkään tuomiota noista rikoksista. Zero.

Sama päti muistaakseni itselleni tuttuun Ugandaan. En muista oliko luku nyt ihan nolla, mutta ainakaan ei tarvittu edes yhden käden sormia tapausten laskemiseen --- siis neljän vuoden aikana. Kyse ei mitä ilmeisemmin ollut ainakaan köyhyydestä.

Sikäli olisi ihan hyvä julkaista myös nämä luvut maista, joiden kansalaiset eivät tällaiseen syyllisty käytännössä koskaan. Ei tarvitsisi heidän turhaan kantaa koko raiskaustilaston taakkaa harteillaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Suosittelen kommenttia lämpimästi.

Olisi myös hyvä välillä muistuttaa mieliin millaisia ovat lievimmät seksuaalirikokset ja paljonko niitä on. Vois olettaa että niitä tapahtuu myös erittäin epäselvissä olosuhteissa.
Välillä tuntuu että puhutaan sekaisin syytteessä olevista tapauksista ja tuomion saaneista.

Luonnollisesti rikoksesta kuuluu rangaistus

-----------

En kovin paljoa halua osallistua näihin seksuaalirikoskeskusteluihin.
Enemmänkin ihmettelen mikä näissä kiehtoo?
Toivottavasti jouku tekee tutkimuksen, minkälaiset ihmiset ovat näissä mukana.
Yritän etsiskellä totuutta.

Toivottavasti osasin asettaa sanani niin, että kukaan ei loukkaannu.

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Lakia on muutettava niin, että raiskaajalta kivekset pois ja karkotus perään. Eivät sitten raiskaa omassa kotimaassaankaan.

Jorma Sulander

Asiat tärkeys järjestyksessä, todella kuvottavan vihapuheen torjuntaan vähäinen 34,5 miljoonaa €! Täysin harmittomiin lasten porukka raiskauksiin, siis lähinnä keppostelupedofiliaan hirmuiset 0,25 miljoonaa € ehkä! Lehdissä tällaista tietoa poliisille ohjatusta rahasta, tuo 0,25 miljoonaa € ei siis ole vielä hyväksytty! Näin ovat päättäjämme arvottaneet lasten kärsimysten ja vihapuheen suhteen. Vihapuhe siis 138 kertaa vaarallisempaa kuin lasten raiskaus!

Toimituksen poiminnat