OSAKARIK

Huawein puhelimet ovat suuri vitsi, kuten myös Viestintävirasto

Länsimaissa yleinen käytäntö on se, että kaikkia johtajia ei panna samaan lentokoneeseen, mutta kaikki päälliköt voivat kommunikoida Huawein puhelimilla Elisan verkossa, joka käyttää Huawein verkkosovelluksia.

Tiedoksi: Puhelin kannattaa upottaa vessan pönttöön ennen hallituksen kokousta ja vaihtaa laite iPhoneen ja siirtyä toiseen turvallisempaan käyttöjärjestelmään ja vaihtaa operaattoria. Viestintävirasto on ilmoittanut että Suomessa ei ole havaittu ongelmia, ei varmaankaan kun niistä ei ole ilmoitettu. Itselläni oli vakavia ongelmia Huawein puhelimen kanssa,  jotka kärjistyivät ylimääräiseen päivittäiseen laskutukseen Elisan ollessa operaattori.

Huawein perustaja Zhengfei vaihtaa johtoryhmäänsä puolen vuoden välein mikä kertoo tosiallisen päätösvallan olevan Kiinan presidentillä. Myös Suomi voisi herätä Yhdysvaltojen vanavedessä.

Kiinalaisten Suomessa rahoittamalle yritystoiminnalle tulisi asettaa tiukat rajat eikä yhteiskunnan toiminnalle elintärkeitä asioita tulisi myydä, kuten sähkö- tai Yleisradion lähetysverkkoja. Poliittiset päättäjät ovat kusseet housuunsa. 5g-verkkoa rakennetaan ja Kiina haluaa hedelmät puusta. Nokialle pisteet.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Aion hankkia seuraavan puhelimen Huawei mate 10. Onko sulla "ensinkäden tietoa" miksi en kannattaisi hankkia Huawei puhelimia?

Luin myös viimein kertaa kirjoituksiasi Huawein puhelimesta. Kuulosta aikamoisen vedätys operaattorilta.

Olli Kankaanpää

En ole operaattoreihin enkä puhelinmyyntiin mitenkään sidoksissa. Tosin Nokian entinen toimitusjohtaja Kari Kairamo oli perhetuttu, mutta se tarina on toinen.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

En tarkoita että olet operaattorin sidoksissa. Vaan onko sinulla mitään konkreettista tietoja laskutuksistasi vedätyksistä? Mulla on tuttuja joilla on Huaweita käytössä ja itsekin hankimassa Huaweita.

On hyvää tietää asiasta etukäteen. Jos näin on niin tarkistan asiaa tutuiltani, jotta voisin kuluttajanlautakunnalle esitän tarvitaessa tutkintaa asiasta tai jopa poliisin tutkinta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei nää iphonetkaan ole ihan "syyttömiä".

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Käytännössä kaikki suurvallat vakoilevat. Mitkä brändit eivät ole turvassa. Olen ihmeissäni jos Kiina ei harrasta sitä.

Mutta Ollin väittämän Huawein/operaattorin harrastaman vedätystä (edellisen Huawein kirjoitus) on kyllä poliisitutkinnan arvoista (jos pidä paikansa).

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Aika moni käyttää Microsoftin, Applen ja Googlen tuotteita, Facebookia, Twitteriä, jne. eikä kanna mitään huolta tietoturvasta, vaikka nämä ovat sitoutuneet luovuttamaan tietoja Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulle.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Mutta mikä tekee Huaweinista poikea muista? Tällä hetkellä Huawein-vakoilun hypetystä tuntuu olevan ajankohtaa esillä näkyvästi.

Mikä teidän/ Ollin mielestänne Huaweinin vakoilusta? Varsinkin 5g verkosta?

Toimituksen poiminnat