OSAKARIK

Iltalehtien suomen mustalaisista

Jokin iltapäivälehdistä suomen romanin suulla julkaisi tarinan, jonka aiheena oli, että mustalaisia ei saa syyllistää, eikä asioita voi yleistää. Viime kesänä joku iltapäivälehti myi kuitenkin etusivun lööpissään tarinan kaveristani, joka kidnapattiin Puistolasta, kotini naapurista, kutsuttuna. Tekijät olivat suomen mustalaisia ja piiri kaiken kaikkiaan käsitti noin 10 suomen romania. Miksi teitä syyllistetään, raviohjaajaa myöten? Ehkä kaikella on syynsä ja syillä ovat myös seuraukset. Myös minä tunnen olevani vastuullinen, koska esitin kutsun. Lahti, Tampere ja Helsinki. Missä ovat paikallispoliisit?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Harri Lahtinen

Kyllä se fakta on vaan nykyään että valtaväestöä syyllistetään eniten kaikkien vähemmistöjen ongelmista. Mustalaisilla on Suomessa ja muissa pohjoismaissa varmasti parhaat oltavat euroopassa( heillä on jopa jpitakin etuuksia tällä mitä valtaväestöllä ei ole) mutta silti satojen vuosien aikana suuria muutoksia heidänpuoleltaan ei ole tullut, monella huume tai alkoholiongelma, kova rikollisuus ja työttömyys, meillä on ilmainen koulu ja oppivelvollisuus mutta silti monet mustalaiset eivät mene kouluu tai ainakin jättävät peruskoulun kesken. jos joku voi pokkana väittää että suurin syypää tähän kaikkeen on valtaväestöössä niin silloin yksinkertaisesti valehtelee tai sitten on punavihreä. ps. Kerran sumenruotsalainen ystäväni sanoi minulle parin viinin jälkeen että Suomessa on kaksi sorrettua vähemmistöä suomenruotsalaiset ja mustalaiset, en tiennyt pitikö itkeä vai nauraa.

J. Gagarin

"monella huume tai alkoholiongelma"

Käsittääkseni tuo ei ole kovin tyypillistä mustalaisille. Juuri siksi he aiemman saatavuutta enemmän rajoittaneen alkoholipolitiikan aikana olivat niin kunnostautuneita pimeän viinan kauppiaina, kun heillä itsellään ei juurikaan ollut kantaväestön tietylle osuudelle tyypillistä ryyppäämiskulttuuria. He saattoivat hyvinkin pitää kotona kätköissään sataa kossupulloa ilman ongelmia.

Olli Kankaanpää

Pääasia on se se että pisnes pyörii, eikä edes lain rajamailla, vaan sen väärällä puolella. Vain hullut syövät noilla myyntiartikkeleilla kuormasta.

Ben Kaergin

".. suomenruotsalaiset ja mustalaiset,en tiennyt pitikö itkeä vai nauraa."

Minä olisin mitä luultavimmin itkenyt -mikäli olisin siihen naurultani kyennyt..

Toimituksen poiminnat