OSAKARIK

Kreikan ja hieman muidenkin ongelma

Kreikan suurin ongelma on työn tuottavuus. Kun saksalaisten valmistaman moottorin tuotantokustannukset ovat 70 senttiä, he myyvät sen eurolla. Kreikkalaiset valmistavat saman moottorin 1,3 eurolla ja he myyvät sen 95 sentillä. Myynti- ja valmistuskustannusten välinen hintaero  -35 senttiä tulee joko tukiaisina tai lainoina muilta EU-mailta.

Käytännösä Kreikan ainoa vaihtoehto on palata omaan vanhaan valuuttaansa ja hinnoitella drakman ulkoinen arvo työn todellisten kustannusten mukaisesti. Nykyinen euro vastaa tällöin noin kahta drakmaa. Nykyisistä euromääräisistä veloista puolet voidaan muuntaa drakmoiksi yhden suhteessa yhteen. Sijoittajat kärsivät sijoittajan vastuun eli neljäsosan tappion koko Kreikalle annetusta luototuksesta. Lopusta Kreikka maksaa osan myymällä omaisuuttaan ja jäämästä EU:n viisaat voivat neuvotella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Seppo Hildén

"Kreikan suurin ongelma on työn tuottavuus"

Olli, mielestäni Kreikan suurin ongelma on kansakuntaan pesiytynyt veronkierto. Se on Kreikassa ollut kautta aikain yleistsä kansanhuvia, ja tätä tapaa EU ei saa korjattua millään tukipaketilla.

Asenteiden muuttaminen on hidasta ja kreikkalaisista ei ole siihen kun pakon edessä. Tukipakettirahat eivät ole se pakko, vaan lainarahaa, jolla on jatkettu samaa menoa. No, nyt on nekin rahat lopussa ja lisää pitäisi saada.

Peli pitäisi puhaltaa poikki ja Kreikka ulos eurosta.

Toimituksen poiminnat